Hulp gevraagd op de eerste maandag van de maand

Voor sommige maandagen zoeken wij nog hulp op de maandag. Wie zou ons incidenteel op de maandag willen helpen? Het gaat vooral om het klaarzetten van de stoelen, koffie en thee zetten en het speelmateriaal klaarzetten. En aan het einde alles opruimen en stofzuigen. Wie lijkt het leuk om Karianne op sommige maandagen, als Mandy niet kan, te ondersteunen? We hopen jullie terug te zien bij het Mamacafé.

Mamacafé ook via Whatsapp

Naast de Mamacafé bijeenkomsten nu ook een whatsapp-groep!
We hebben gemerkt dat er vraag is naar een whatsapp-groep om in contact te komen met andere moeders uit de regio Dijk en Waard. Ervaringen uitwisselen, vragen stellen, afspreken, tips geven, uitjes plannen etc. Heb jij hier behoefte aan, stuur ons je naam en nummer via een DM via FB, Insta of een mailtje dan wij voegen je toe. mamacafehhw@gmail.com

Mijn eerste keer Mamacafé:

De eerste keer Mamacafé is voor mij nog niet eens zo heel lang geleden. In de zomer van 2022 kwam ik voor het eerst na al een paar keer getwijfeld te hebben: wil ik wel alleen, wie zal ik dan meevragen, zou Sepp het wel leuk vinden? Maar eigenlijk was dat juist de reden om te gaan: met andere mama’s lekker over de kinderen praten en Sepp laten spelen met andere kinderen. Geen excuus dus! Het was een heel gezellige ochtend die voorbij vloog. Ook Sepp had het er nog dagen over! Dus de keren erna dat we konden zijn we gegaan. Met mijn achtergrond als gezinspedagoog en van kleins af aan al de grote wens gehad om zelf mama te worden vind ik het dan ook heel leuk om andere moeders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Even een momentje voor mezelf, maar toch samen met je kind(eren). Meehelpen en denken in het Mamacafé leek me dan ook heel leuk en bevalt ook heel erg goed! Helaas werk ik op maandag, maar op vrijdag ben ik er in principe altijd! In juni hebben wij onze tweede zoon Lasse gekregen, dus hij is er ook altijd gezellig bij! Groetjes Birgit


Mijn eerste keer Mamacafé:

Ik woon sinds 2019 in Heerhugowaard (opgegroeid in Zuid-Holland en daarna nog een aantal jaren in Julianadorp gewoond). Emi was ruim een half jaar toen we verhuisden en Mick was er nog niet eens. Toen Mick ruim een half jaar oud was, merkte ik dat ik behoefte had aan meer contact met moeders met jonge kinderen in de buurt en besloot ik eens naar het Mamacafé te gaan. Wel met enige twijfel, want ik was nogal onzeker. Je weet immers niet wie of wat je daar tegenkomt. Die spanning was bij binnenkomst meteen weg. Wat een warm onthaal en een gezellige sfeer. Ik heb de hele ochtend zitten kletsen met andere moeders en Mick was lekker met de andere kindjes aan het spelen. De tweede keer dat ik er was werd er gevraagd of er mensen waren die wilden helpen. Ik heb geen moment getwijfeld en me direct aangeboden. En sindsdien ondersteun ik met veel plezier de organisatie van het Mamacafé. Groetjes Patty 


Mijn eerste keer Mamacafé:

Ik ben Mandy, 31 jaar en trotse mama van Milan (mei 2021).

In 2020 ben ik vanuit Zoetermeer verhuisd naar Heerhugowaard. Toen Milan een jaar of 1 was merkte ik dat ik behoefte had aan meer contact met andere moeders en kindjes. Na wat wikken en wegen, ga ik wel of niet, durf ik wel alleen, heb ik toch de stap gezet om naar het mamacafé te gaan. Best een beetje spannend, maar het is er erg gemoedelijk en gezellig. De mama’s kunnen lekker met elkaar kletsen en de kindjes samen spelen.

Zo ben ik een meerdere keren met plezier bij het mamacafé geweest en ben ik aangesloten in de mamacafé groepsapp waar er leuke uitjes en vragen gedeeld kunnen worden. Zo kwam de vraag dat er een nieuwe vrijwilligster gezocht werd. Daarom begin ik januari 2024 als nieuwe vrijwilligster op de maandagochtend bij het mamacafé. Ik heb er zin in! Hopelijk tot snel.


Mijn eerste keer Mamacafé:

Al een aantal jaren was ik bekend dat het Mamacafé bestond. Toen nog geen mama. Mijn naam is Karianne. Toen ik dus uiteindelijk Lili (nu net 1 jaar) had gekregen en wij thuis waren uit het ziekenhuis zijn wij ook best snel langs geweest bij het Mamacafé. De eerste keer dat ik er kwam was best wel spannend. Samen met mijn kleine meid er heen gereden. Aangekomen werden wij heel vriendelijk verwelkomd door de vrijwilligers. Wat er door mij heen ging voor ik naar het Mamacafé ging. Zullen er wel meer mama’s zijn met nog kleine baby’tjes, mag je er gewoon heen of moet je je opgeven, durf ik zo met iedereen in gesprek te gaan. Toen ik binnen was viel dit allemaal weg en zat ik gezellig al borstvoeding gevend te kletsen. In mijn verlof periode was ik er elke twee weken, ook een stukje gezelligheid als alleenstaande mama. Na een paar weken hoorde ik dat ze iemand zochten voor de maandagochtend om samen met de andere vrijwilliger de ochtend te draaien. Intussen zochten wij voor de maandagochtend nu ook nog een vrijwilliger om samen met mij de ochtend te begeleiden. En vanaf januari ga ik dit doen samen Mandy. Ook heb ik de organisatie overgenomen van de kledingbeurs die we twee keer per jaar in april en oktober organiseren.


Mijn eerste keer Mamacafé:

Doodeng vond ik het om de eerste keer naar het mamacafé te gaan. Maar omdat we met onze kleine uk verhuisd waren van Alkmaar naar Heerhugowaard en mijn netwerk vooral iets verderop zat, miste ik in mijn nieuwe nabije omgeving een sociaal netwerk. Ik hoopte dit via het Mamacafé te kunnen bereiken.
En daar was ik dan, voor het eerst bij het Mamacafé. Nadat ik door iemand van de organisatie ontvangen werd, liet ik het allemaal even over mij heen komen. Het feit dat ik er zat, was voor mijzelf al een hele overwinning. Een stuk of 10 moeders bij elkaar met kinderen variërend van slapend in de wagen tot rond rennend achter elkaar aan. Ik ging aan de tafel zitten en keek rustig rond. Al mijn onzekerheden ebden langzaam weg. Ik had leuke gesprekjes met verschillende moeders. Met de een ging het over de kinderen met een andere over series op Netflix, heel gevarieerd. Ook keek ik mijn ogen uit over de voeding die gegeven werd aan de jonge kinderen: van potje kant en klare potjes tot aan hele bananen. Erg interessant vond ik dat. Het zette mij aan het denken over het voedingspatroon van onze uk.
Na die eerste keer ging ik vaker naar een Mamacafé, zowel in HHW als in Alkmaar. Het Mamacafé werd voor mij een echt uitje. Even uit mijn dagelijkse routine. Nieuwe mensen leren kennen. Nu, een aantal jaar later, ben ik nog altijd trots dat ik toen die eerste stap heb durven nemen.
Liefs Marian