Mijn eerste keer Mamacafé:

Daar zit ik dan, net bevallen van Dylan. Jayden al naar school gebracht. Laptop open en Facebook opstarten, vorige week heb ik de pagina van Mamacafé Heerhugowaard geliked. Ja ik ga het doen een privé berichtje naar Mamacafé. Wanneer is het? Waar is het? Kan ik zo binnen komen? Kan ik een flesje opwarmen in dien nodig? Enz enz enz.

3 juni 2014.
Om 10:00 stap ik de auto in, de luiertas al 10x gecheckt en met veel zenuwen stap ik in de auto op weg naar de Horst, daar waar Mamacafé eerst was. Binnen gekomen was het even wennen, over al kinderwagens, overal moeders en overal kinderen (Allemaal positief). Gelijk kwam Cynthia naar me toe, hoi welkom, wat leuk dat je bent gekomen…zo fijn dat ik zo warm onthaald werd. De stress ging gelijk weg. Dylan lag ondertussen nog steeds heerlijk te slapen in de maxi cosi. Binnen no-time was ik ingesprek met een moeder die ook pas bevallen was, over van alles en nog wat. Zo relaxt dat het ging. Het was ook de eerste keer dat ik kennis maakte met dragen. Cynthia was toen draagconsulente en was bezig met kindjes en moeder in doeken aan het wikkelen. Daar wou ik meer van weten. Ja hoor, ook ik mocht in een doek gewikkeld worden samen met Dylan. Ik snap dus als geen ander dat die eerste stap zetten naar Mamacafé Heerhugowaard spannend is. We zullen je met warmte ontvangen.
Liefs Kim


Doodeng vond ik het om de eerste keer naar het mamacafé te gaan. Maar omdat we met onze kleine uk verhuisd waren van Alkmaar naar Heerhugowaard en mijn netwerk vooral iets verderop zat, miste ik in mijn nieuwe nabije omgeving een sociaal netwerk. Ik hoopte dit via het Mamacafé te kunnen bereiken.
En daar was ik dan, voor het eerst bij het Mamacafé. Nadat ik door iemand van de organisatie ontvangen werd, liet ik het allemaal even over mij heen komen. Het feit dat ik er zat, was voor mijzelf al een hele overwinning. Een stuk of 10 moeders bij elkaar en kinderen variërend van slapend in de wagen tot rond rennend achter elkaar aan. Ik ging aan de tafel zitten en keek rustig rond. Al mijn onzekerheden ebden langzaam weg. Ik had leuke gesprekjes met verschillende moeders. Met de een ging het over de kinderen met een andere over series op Netflix, heel gevarieerd. Ook keek ik mijn ogen uit over de voeding die gegeven werd aan de jonge kinderen: van potje kant en klare potjes tot aan hele bananen. Erg interessant vond ik dat. Het zette mij aan het denken over het voedingspatroon van onze uk.
Na die eerste keer ging ik vaker naar een Mamacafé, zowel in HHW als in Alkmaar. Het Mamacafé werd voor mij een echt uitje. Even uit mijn dagelijkse routine. Nieuwe mensen leren kennen. Nu, een aantal jaar later, zit ik in de organisatie van het Mamacafé HHW en ben ik nog altijd trots dat ik toen die eerste stap heb durven nemen.
Liefs Marian