Mijn eerste keer Mamacafé:

De eerste keer Mamacafé is voor mij nog niet eens zo heel lang geleden. Afgelopen zomer (2022) kwam ik voor het eerst na al een paar keer getwijfeld te hebben: wil ik wel alleen, wie zal ik dan meevragen, zou Sepp het wel leuk vinden? Maar eigenlijk was dat juist de reden om te gaan: met andere mama’s lekker over de kinderen praten en Sepp laten spelen met andere kinderen. Geen excuus dus! Het was een heel gezellige ochtend die voorbij vloog. Ook Sepp had het er nog dagen over! Dus de keren erna dat we konden zijn we gegaan. Met mijn achtergrond als gezinspedagoog en van kleins af aan al de grote wens gehad om zelf mama te worden vind ik het dan ook heel leuk om andere moeders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Even een momentje voor mezelf, maar toch samen met je kind(eten). Meehelpen en denken in het Mamacafé leek me dan ook heel leuk en bevalt ook heel erg goed! Helaas werk ik op maandag, maar op vrijdag ben ik er in principe altijd! In juni zal ik even kort afwezig zijn maar daarna zijn we snel weer terug met zijn drieën. Groetjes Birgit


Mijn eerste keer Mamacafé:

Ik woon sinds 3,5 jaar in Heerhugowaard (opgegroeid in Zuid-Holland en daarna nog een aantal jaren in Julianadorp gewoond). Emi was ruim een half jaar toen we verhuisden en Mick was er nog niet eens. Toen Mick ruim een half jaar oud was, merkte ik dat ik behoefte had aan meer contact met moeders met jonge kinderen in de buurt en besloot ik eens naar het Mamacafé te gaan. Wel met enige twijfel, want ik was nogal onzeker. Je weet immers niet wie of wat je daar tegenkomt. Die spanning was bij binnenkomst meteen weg. Wat een warm onthaal en een gezellige sfeer. Ik heb de hele ochtend zitten kletsen met andere moeders en Mick was lekker met de andere kindjes aan het spelen. De tweede keer dat ik er was werd er gevraagd of er mensen waren die wilden helpen. Ik heb geen moment getwijfeld en me direct aangeboden. En sindsdien ondersteun ik met veel plezier de organisatie van het Mamacafé. Groetjes Patty 


Mijn eerste keer Mamacafé:

Hey! Ik ben Marlou , moeder van een zoon Tygo(5) en verhuisd vanuit Haarlem naar Heerhugowaard. Best een grote stap want ik kende hier niemand en moest ook de omgeving nog leren kennen. Toen ik op internet een advertentie langs zag komen van Mamacafé sprak me dat gelijk aan. Hun Facebook bezocht en daar stond op dat ze nog wel hulp konden gebruiken, echt iets voor mij dacht ik toen. Na een berichtje een ontmoeting met Kim en Marian, wat erg gezellig was. Ik voelde me gelijk welkom en betrokken daarna ben ik een ochtend mee gaan draaien bij Mamacafé.
Dat beviel heel goed, warme sfeer, leuke mensen en iedereen is welkom en dat voel je gelijk! Kinderen en baby’s vermaakte zich goed! En de moeders kletsen gezellig onder het genot van koffie of thee.
Top, dacht ik! Dit is iets wat ik vaker wil doen, en sinds dien heb ik mijn plekje wel gevonden bij Mamacafé en hoop ik hier nog hele tijd een enthousiaste aanvulling te mogen zijn binnen Mamacafé. Graag tot snel!


Mijn eerste keer Mamacafé:

Daar zit ik dan, net bevallen van Dylan. Jayden al naar school gebracht. Laptop open en Facebook opstarten, vorige week heb ik de pagina van Mamacafé Heerhugowaard geliked. Ja ik ga het doen een privé berichtje naar Mamacafé. Wanneer is het? Waar is het? Kan ik zo binnen komen? Kan ik een flesje opwarmen in dien nodig? Enz enz enz.

3 juni 2014.
Om 10:00 stap ik de auto in, de luiertas al 10x gecheckt en met veel zenuwen stap ik in de auto op weg naar de Horst, daar waar Mamacafé eerst was. Binnen gekomen was het even wennen, over al kinderwagens, overal moeders en overal kinderen (Allemaal positief). Gelijk kwam Cynthia naar me toe, hoi welkom, wat leuk dat je bent gekomen…zo fijn dat ik zo warm onthaald werd. De stress ging gelijk weg. Dylan lag ondertussen nog steeds heerlijk te slapen in de maxi cosi. Binnen no-time was ik ingesprek met een moeder die ook pas bevallen was, over van alles en nog wat. Zo relaxt dat het ging. Het was ook de eerste keer dat ik kennis maakte met dragen. Cynthia was toen draagconsulente en was bezig met kindjes en moeder in doeken aan het wikkelen. Daar wou ik meer van weten. Ja hoor, ook ik mocht in een doek gewikkeld worden samen met Dylan. Ik snap dus als geen ander dat die eerste stap zetten naar Mamacafé Heerhugowaard spannend is. We zullen je met warmte ontvangen.
Liefs Kim


Mijn eerste keer Mamacafé:

Doodeng vond ik het om de eerste keer naar het mamacafé te gaan. Maar omdat we met onze kleine uk verhuisd waren van Alkmaar naar Heerhugowaard en mijn netwerk vooral iets verderop zat, miste ik in mijn nieuwe nabije omgeving een sociaal netwerk. Ik hoopte dit via het Mamacafé te kunnen bereiken.
En daar was ik dan, voor het eerst bij het Mamacafé. Nadat ik door iemand van de organisatie ontvangen werd, liet ik het allemaal even over mij heen komen. Het feit dat ik er zat, was voor mijzelf al een hele overwinning. Een stuk of 10 moeders bij elkaar met kinderen variërend van slapend in de wagen tot rond rennend achter elkaar aan. Ik ging aan de tafel zitten en keek rustig rond. Al mijn onzekerheden ebden langzaam weg. Ik had leuke gesprekjes met verschillende moeders. Met de een ging het over de kinderen met een andere over series op Netflix, heel gevarieerd. Ook keek ik mijn ogen uit over de voeding die gegeven werd aan de jonge kinderen: van potje kant en klare potjes tot aan hele bananen. Erg interessant vond ik dat. Het zette mij aan het denken over het voedingspatroon van onze uk.
Na die eerste keer ging ik vaker naar een Mamacafé, zowel in HHW als in Alkmaar. Het Mamacafé werd voor mij een echt uitje. Even uit mijn dagelijkse routine. Nieuwe mensen leren kennen. Nu, een aantal jaar later, zit ik in de organisatie van het Mamacafé HHW en ben ik nog altijd trots dat ik toen die eerste stap heb durven nemen.
Liefs Marian